Fındıkta çit dikim sistemi

1.Çit Dikim Sistemi: Bu dikim sistemi düz arazilerde uygulanabildiği gibi daha çok meyilli ve toprak derinliği az olan arazilerde önem kazanmaktadır. Meyilli arazilerde arazinin meyil derecesine göre 1.5-2 m. teras üstü genişliği ve 3.5-5 m. teraslar arası mesafe olacak şekilde teraslama yapılır.

Fındık ocağı kaç metre arayla dikilir?

Ocak Dikim Sistemi: Ülkemizde fındık üretim alanlarında uygulanan geleneksel dikim sistemidir. Ocaktaki dal sayısı 5-6'yı geçmemelidir. Ocaklar arası mesafe en az 4 m olmalıdır. Sık dikim fındık bahçelerinde ilerleyen yıllarda kültürel uygulamaları yerine getirmek oldukça zor olmaktadır.

1 dönüm fındık bahçesi ne kadar fındık verir?

Bakıma, arazi ve iklim şartlarına bağlı olarak, bir dönümden yılda 80 ile 200 kilogram arasında fındık elde ediliyor.

Fındık ocağında kaç dal olmalı?

Fındık ocaklarında fazla dalların kesilmesinden dolayı olan verim düşüklüğünü önlemenin ve verimi hedef verim seviyesine çıkarmanın en iyi yolu bahçelere fındık üretim tekniğine uyarak yeni dikim yapmak, fındık ocaklarını 5-10 Kg fındık verecek şekilde yani tam dallı ve ömür boyunca sabit sayıda (5-9 dallı) …

Fındık ağacı kaç yılda fındık verir?

Fındık Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Fındık fidanların gelişimi hızlı olsa da dikim yapıldıktan 7-8 sene sonra ağaç tam verime geçer. Yani yeni dikilen fındık fidanları ağaç odunsu gövdeye ulaşana kadar meyve vermez. Ağacın dikilmesinden 2 ila 5 yıl sonra ilk fındık üretiminin olması beklenmelidir.

Fındık verimi nasıl artırılır?

Fındık üretiminde yüksek kalite ve verim elde etmek istiyorsanız gidya içerikli toprağa ek olarak gübre kullanabilirsiniz. Fındık gübrelerinin fındık üretiminde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Gübre kullanımını doğru sulama teknikleri ile destekleyerek ürün veriminizi arttırabilirsiniz.

1 dönüm araziden ne kadar fındık çıkar?

Bu konudaki yapılan eksik ve hatalı uygulamalar neticesinde ilimiz fındık verimi dekara 80-90 kg olarak gerçekleşmektedir. İlimizde fındıkta verimi dekara 10 kg artırdığımız takdirde ilimize yılda 200 milyon TL, fındıkta 1 randıman artışı ise 40 milyon TL yıllık gelir sağlamakta.

Fındık bol su ister mi?

Özellikle sulamanın bugünlerde daha da önem arz ettiğine dikkati çeken İslam, "Bölgemiz yağışlı olmasına rağmen yaz başlarından itibaren fındık bitkisi daha fazla suya ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacın yağışlarla karşılanması mümkün değildir. Fındıkta sulama zorunludur." dedi.