Fahreddin er razi kitapları

Fahreddin Razi hangi mezhepten?

Râzî asıl dinî ilimler alanında üne kavuşmuştur. Fıkha dair görüşlerini Gazzâlî'nin el-Vecîz'ine yaptığı şerhte bir araya getirmişse de bu eser zamanımıza ulaşmadığından fıkhî görüşleri kısmen Münâẓarât'ından ve Mefâtîḥu'l-ġayb'ından öğrenilmektedir. Usulde ve fürûda Şâfiî mezhebini savunmuştur.

Fahreddin Razi eserleri nelerdir?

Eserleri

  • Risaletun fi'n Nubuvvat.
  • Menâkib-u İmâm-ı Şâfiî
  • Tehzib'ud Delâil.
  • Muhassalu Efkâr-il-Mütekaddimîn vel-Müteahhirîn minel-Ulemâ vel-Hükemâ vel-Mütekellimîn,
  • İrşâd-ün-Nüzzâr ilâ Letâif-il-Esrâr,
  • Uyûn-ül-Mesâil,
  • El-Mahsûl,
  • El-Burhân,

Mefatihu l gayb kimin eseridir?

Dinî ilimler arasında Râzî'nin daha çok ön plana çıktığı alanlar tefsir ve kelâm ilimleridir. Et-Tefsîrü'l-kebîr ismiyle de bilinen Mefâtîḥu'l-gayb, tefsir ilminde kaleme aldığı en önemli eseridir, otuz iki cilt halinde basılmış olup, son yıllarda Türkçeye tercüme edilmiştir.

Fahreddin Razi ehli sünnet midir?

İlim ve irfâna susayanlar, âlimler, gittiği her yere peşinden gittiler. Pekçok âlim yetiştiren Fahrüddîn-i Râzî 1209 (H.606) senesinde Heret'ta vefât etti. … Fahrüddîn-i Râzî de, İmâm- Gazâlî ve İmâm-ı Beydâvî gibi Ehl-i sünnet îtikâtında, yâni Eshâb-ı kirâmın ve onların talebelerinin yolundaydı.

Razi Müslüman mı?

orta çağ'a damga vuran müslüman düşünce adamlarından birisidir. islam felsefesinin öncülerinden kabul edilir.

Fahreddin Razi hangi dönem alimidir?

Üstün zekâsı, güçlü hafızası, etkili hitabetiyle tanınan ve 12. yüzyılın en büyük düşünürlerinden biri olarak kabul edilen Fahreddin er-Razi kelam, fıkıh usulü, tefsir, Arap dili, felsefe, mantık, astronomi, tıp, matematik gibi çağının hemen bütün ilimlerini öğrenip bu alanlarda eserler vermiş çok yönlü bir âlimdir.

Fahreddin Razi hazretleri kimdir?

Fahreddin Râzî, dinî ilimlerde olduğu kadar pozitif bilimlerde oldukça başarılı bir bilim adamıydı. … Horasan'da yetişmiş, meşhur din ve fen âlimi. İsmi, Muhammed bin Ömer bin Hüseyin bin Hüseyin bin Ali et-Teymî el-Bekrî'dir. Künyesi Ebû Abdullah ve Ebü'l-Me'âlî, lakabı Fahrüddîn'dir.