Ev yapımı iskender

Gerçek İskender sosu nasıl yapılır?

İskender sosu için; bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkarana kadar kavurun. Daha sonra 1 su bardağı su ve 1 su bardağı rendelenmiş domates, tuz ve isteğe göre çok az pul biber ekleyin ve sosunuzu pişmeye bırakın.

Bursa İskender sosu nasıl yapılır?

Sos yapılışı; Bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı konulup eritilir. Üzerine salçalar eklenir ve salçanın kokusu çıkarana kadar kavrulur. Daha sonra bir su bardağı su ve isteğe göre bir su bardağı domates rendesi, tuz ve pul biber ilave ederek sos pişirilir.

Ev yapımı İskender nasıl yapılır?

Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. Zeytinyağı ve tereyağını da tencereye ilave edip kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.

Gerçek İskender nasıl yapılır?

Hazır Dönerden İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırından aldığınız ekmekleri kesip, tabağa koyun.
  2. Domatesleri dilimleyip tabağın kenarına dizin.
  3. Bir tavada biberleri kızartın. …
  4. Teflon tavada salçayı sulandırıp sos kıvamına gelene kadar kaynatın. …
  5. Tavada kalan salçanın üzerine etleri koyup pişirin.

Yalancı İskender nasıl yapılır?

Ev Yapımı Yalancı İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pidemizi küçük küçük keselim ve 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte kavuralım.
  2. Etleri suyu çekene kadar kavuralım ve sıvı yağını ekleyip 2 dakika kadar kızartalım.
  3. Tuzu, karabiberi, kimyonu ekleyelim ve 1 bardak suyu ilave edip 10 dakika pişirelim.

Bursa döner nasıl yapılır?

Gerçek Et Döner (Bursa İskenderi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı temizleyip rondoda çok ince olacak şekilde çekelim.
  2. Üzerine kıyma, yoğurt, baharat ve tuzu ekleyip rondoda çekmeye devam edelim. …
  3. Streç film üzerine alıp silindir şeklinde rulo yapıp güzelce saralım.

Kıymalı yalancı İskender nasıl yapılır?

Yoğurt iyice sarımsakla çırpıyoruz tuz koyup derin bir kapa kızarmış ekmekleri koyduk onun üstüne yoğurtlu koyduk onun üstüne kıymalı harcı koyduk. En üstüne tereyağlı ve sıvı yağ koyarak pul biber sos döküyoruz. Afiyet olsun.