Ek gıdaya geçiş listesi pdf

Bebeğin ilk ek gıdası ne olmalı?

Patates, havuç, bal kabağı, yeşil kabak ilk ek gıdaya geçişte uygun besinlerdir. Bunlar suda haşlanıp çatal veya bir ezici yardımıyla ezilip bebeğe verilebilir. Yumurta da önemli besin kaynağı olduğu için bir yaşına kadar sadece yumurta sarısı verilebilir.

6 aylık bebeğe ilk ek gıda ne verilir?

Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.

6 aylık bebeğe kaç öğün yemek verilir?

Ek gıdalar hiçbir zaman anne sütünün yerini almamalı, anne sütünün tamamlayıcısı olmalıdır. 6-12 aylık dönemde ek gıda öğün sayısı giderek artırılmalıdır. 6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır.

6 aydan sonra bebeklere ne verilir?

Muz, armut, elma, avakado ve şeftali iyi bir seçenek olabilir. Bebeğinize püre ve meyve suları hazırlayarak bebeğinizi katı gıdalara geçirebilirsiniz. Bebeğinize havuç, balkabağı, kabak, patates ve yer alması verebilirsiniz.

5 aylık bebeğe ek gıda olarak ne verilebilir?

Bebekler 5 aydan itibaren anne sütünün yanı sıra püreler, meyve suları veya ezilmiş sebzeler tüketmeye başlayabilir. Özellikle 5 aylık bebeklerin yoğurt ve patates tüketmeleri de önerilmektedir. Hazmı kolay yiyeceklerin tercih edilmesi bebeğin gaz veya sindirim sorunu yaşamasını önlemektedir.

6 aylık bebek ne kadar ek gıda yemeli?

Mide kapasitesi 180 ml'dir. 6 aylık bir bebeğe ek gıda verilirken küçük miktarlarda başlanmalıdır. Örneğin, 1 çay kaşığı kadar tek bir gıda ile başlamalı ve aynı gıda 3 gün boyunca bu miktarlarda biraz daha attırılarak verilmelidir ve 3 gün kuralı uygulanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2.5-3 saatte bir beslenmelidir.

5 aylık bebek hangi meyve ve sebzeleri yiyebilir?

Tek bir gıda verin, 1-2 tatlı kaşığı olsun, Üç gün üst üste aynı gıdayı kullanın, Doktorunuzun önerisine göre daha çok mevsimine uygun sebze (patates, tatlı patates, havuç, kabak, balkabağı ),meyve (avakado, elma, armut, kaysı şeftali, erik, muz) ve yoğurt şeklinde tattırma yapın.