Efor testi sonuçları nasıl okunur

Efor testi sonuçları nasıl olmalı?

Efor testinin normal olup olmadığının kararı, EKG'deki yatay ST çizgisine bakarak verilir. EKG zigzaglarının bu bölümünde başlangıca göre bir çökme varsa kalp kasını besleyen damarların daraldığına kanaat getirilir. Çökme ne kadar erken olursa, ne kadar şiddetli ve yaygınsa iş o kadar ciddi demektir.

Efor testi yüzde kaç olmalı?

Efor testi kişinin genel fiziksel kapasitesini göstermesi açısından çok değerli bir testtir. Ancak kalp damarlarındaki darlıkları göstermedeki etkinliği yüzde 100 değildir. Yapılan çeşitli klinik araştırmalarda efor testinin kalp damar hastalığını öngördürmedeki doğruluk oranı yüzde 60-80 arasında değişkenlik gösterir.

Eforda tansiyon kaç olmalı?

Efor testi öncesinde kalp ya da tansiyonla ilgili bazı ilaçların kesilmesi gerekebilir. Doktorunuz tarafından test için kesilmesi gerekecek ilaçlar anlatılacaktır. Kan basıncının 180/110'un üstünde olması efor testi için engel teşkil eder ve testin ertelenmesini gerektirebilir.

Efor testinde kalp hızı ne olmalı?

Bu hız = 220-yaşınızdır. Yani 45 yaşında iseniz maksimum kalp hızınız 220-45= 175 olacaktır. Kalp ve akciğer sağlığı açısından en iyi yarar, egzersiz sırasında kalbinizin hızı maksimum kalp hızının P'si ile u'i arasında ise alınır. Bu aralıktaki kalp hızına hedef kalp hızı denir.

Efor testinde hangi hastalıklar belli olur?

Efor testinin temel kullanım alanları içinde koroner arter hastalığının teşhisi ve yaygınlığının belirlenmesi, iskeminin saptanması ve semptomların değerlendirilmesi, hastalığın ciddiyetinin belirlenmesi, tedavinin etkinliğinin değerlendirilmesi, prognozun ve fonksiyonel kapasitenin belirlenmesi bulunur.

Efor testinin pozitif çıkması ne demek?

Efor testinin pozitif çıkması Koroner arter hastalığını düşündürebilir. Genellikle pozitif çıkması durumunda doktorlar hastaya koroner anjiyografi tavsiye eder.

Şüpheli pozitif efor testi ne demek?

Efor testinin pozitif çıkması Koroner arter hastalığını düşündürebilir. Genellikle pozitif çıkması durumunda doktorlar hastaya koroner anjiyografi tavsiye eder.