Dizel araçta buji olurmu

Dizel araçlarda ateşleme bujisi bulunmamaktadır. Ancak motorun çalışmasını sağlamak için hava-yakıt karışımının iyice ısınması gerekmektedir. Bunun için ise kızdırma bujileri diğer adıyla ısıtma bujileri kullanılmaktadır. … Çalıştırmada termal difüzyonun azaltılması, aracın çalıştırılmasını kolaylaştırır.

Dizel araçlarda buji ne zaman değişir?

Sadece dizel araçlarda bulunan bu parça, ortalama her 30 bin km'de bir değiştirilir. Ancak burada kullanım sıklığı da büyük bir belirleyicidir. O nedenle kontrol edilmeden değişim yapılmamalıdır. Zira, 30 bin km'yi aştığı halde işlevini sorunsuz yerine getiren bir kızdırma bujisi de olabilir.

Dizel araçta neden buji yok?

Bu sıkıştırma oranı benzinli motorlara göre daha yüksektir. Sıkışan hava yüksek basınç altında 500 santigrat derece gibi bir sıcaklığa ulaşır. İşte bu esnada silindirin içine püskürtülen yakıt alev alır ve patlama meydana gelir. Sonuç olarak dizel motorda buji yoktur.

Dizel buji arızası nasıl anlaşılır?

Dizel Kızdırma Bujisi Bozulma Belirtileri

  1. 1) Motoru Çalıştırmada Zorluk. Bozuk durumdaki dizel kızdırma bujileri, aracınızın motorunun çalıştırılmasını zorlaştıracaktır. …
  2. 2) Motor Teklemesi. Yakıt silindirde düzgün ateşlenmediğinde, motorun teklemesine neden olur. …
  3. 3) Siyah Duman. …
  4. 4) Motor Arıza Işığı

Sep 23, 2020

Isıtma bujisi bozulursa ne olur?

Kızdırma Bujisi Bozulursa Ne Olur? Araç, motor soğukken ilk çalıştırmada çalışmaz, zor ya da sarsıntılı çalışır. Uzun süre marş yapılarak zor çalışır, bazen hiç çalışmaz. Bu uzun marşlı çalıştırmalar, aküyü bitirebilir, marş motorunu aşırı zorlar ve marş motoru arızasına sebep olabilir.

Buji ne zaman değiştirilir?

Arabalarda bulunan bujilerin ömrü ortalama 40 – 50 bin km'dir. Bu kilometreye yaklaştığında buji kontrolleri yapılmalı ve değişime ihtiyaç olduğu durumda buji değişimi yapılmalıdır. LPG'li ve benzinli araçlarda buji km ömrü aynıdır.

Bujilerin değişmesi gerektiğini nasıl anlarız?

Marşa basıldığında araç geç çalışıyor veya çalışmıyorsa, Ani hızlanmalarda gaz yememe, tekleme ve patlama sorunları görülüyorsa, Araç performansındaki düşüş ve yakıt tüketimindeki artış hissedilir seviyelerdeyse, aracınızın bujisinde bir arıza meydana gelmiş olabilir.

Dizel motorlarda enjektörle ne püskürtülür?

Dizel motorlarda direkt olarak enjeksiyon sistemi kullanılmaktadır. Yani yakıt direkt olarak silindirin içerisine püskürtülür.