Dil kanseri fotoğrafları

Dil kanseri olduğumu nasıl anlarım?

Dil kanseri genellikle dil yüzeyini kaplayan ince, düz hücreler olan skuamöz hücrelerde gelişir. Dil kanseri, dilin üzerinde yaralar, aftlar veya beyaz beneklerin oluşmasıyla kendini belli eder. İlk bakıldığında basit bir yara gibi görünse de uzun süre geçmeyen durumlarda kansere çevirebilir.

Dil kanseri nerede olur?

Dil kanserleri ağız içinde görülebilen kanser türleri içinde en sık karşılaşılanıdır. Dil dışında, ağızda ağız tabanı – dil altı, diş eti ve çene kemiği (mandibula maksilla), yanak, tonsil – bademcik, sert ve yumuşak damaklar – küçük dil (uvula) ya da dudak kısımlarında da kanser görülebilir.

Dil kanser kaç yılda öldürür?

Dil kanseri ne kadar erken teşhis edilirse kişinin teşhis konulduktan beş yıl sonra hayatta kalma şansı o kadar yüksek olur.

Dil kanseri nereye metastaz yapar?

Bu tümör diğer kötü huylu tümörler gibi tedavisiz kalıp ilerlemesi durumunda boyundaki lenf bezeleri ve vücudun diğer organlarına sıçrayarak (metastaz) hayatı tehdit eder hale gelir.

Dil hangi hastalıkların habercisi?

Dilinizin rengi soluk ve matsa bu da kansızlığa işaret ediyor. Kan yapacak gıdaları tüketmediğiniz anlaşılır. Dilin beyaz renkte olması ise mantar hastalığının habercisi olabilir. Dilin sarı renkte olması ise mide ekşimesi ve enfeksiyon belirtisi olarak değerlendirilir.

Ağız kanseri nasıl belli olur?

Aşırı alkol tüketimi, güneşe çok fazla maruz kalmak, 40 yaşın üzerinde olmak, obez olmak da ağız kanseri riskini artırmaktadır. Baş ve boyun kanserleri öyküsü olan kişilerin, özellikle sigara içmeye ve alkol almaya devam ettikleri takdirde ağız kanserine yakalanma riskleri yükselir.

Dil hastalıkları için hangi bölüm bakar?

Dil hastalıkları için Kulak Burun Boğaz doktoruna veya Dahiliye(İç hastalıkları) doktoruna gidebilirsiniz.