Ceylan gözü çiçeği bakımı

Ceylan gözü çok fazla suyu sevmez, kış aylarında haftada bir kere, yaz aylarında hava sıcaklığına göre iki veya üç kere sulamak yeterli olacaktır. Ancak sulama, sardunyanın türüne göre de değişebilir. Bitkinin toprağını gözlemleyerek ihtiyacına göre bir sulama düzeni oluşturabilirsiniz.Jul 14, 2021

Ceylan gözü Sardunya nasil yetiştirilir?

Ceylangözü sardunya şiddetli sıcağa ve güneşe uyumlu olduğu halde az güneşli ve serin yerlere de uyumludur. Günde en az 1 saat direkt güneş almaları yeterli. Daha az güneş bile yeterli olur ama bu durumda yerleri çok güçlü aydınlık olmalıdır. Koyu gölgeli, loş ışıklı yerler uygun değil.

Ceylan gözü çiçeği ne zaman budanır?

Şubat-Mart ayında budanır. Fazla uzun dallarının kısaltılması yeterli olur. Çiçek mevsimini uzatmak için geçmiş çiçekleri düzenli olarak ayıklanmalıdır. Çoğaltmak için yazın bitkiden 15 cm. boyunda çelikler kesilir.

Ceylan gözü nedir?

Ceylan gözlü (bakışlı): Süzgün ve tatlı bakışlı.

Canan çiçeği nasıl yetiştirilir?

Bakım: İç mekan yetiştiricilikte bol ışık alan aydınlık bir yere yerleştirin. Geçen çiçeklerini uzun süre üzerinde tutmayın zira bitkiyi zayıflatırlar. Bahar ve yaz döneminde düzenli gübreleme yapınız. Sulama saksı toprağı üstten 2 parmak kurumaya başlayınca yapılmalıdır.

Sardunya ne kadar sürede Köklenir?

Sardunya dalı 1-2 hafta içinde suda köklenir.

Ceylan gözü sardunya yaprakları neden sararır?

Sardunya yaprak sararmasının başlıca sebebi fazla sulamadır. Fazla sulanırsa alt yapraklar sararmaya başlar. Dayanıklı bitkiler olsa da çok soğuk hava da yapraklarda sararmaya sebep olur. Daha ılık havalara alışkın bir tür olan sardunya soğukta kalırsa üşür ve yaprakları sararır.

Sardunya ne zaman ve nasıl budanır?

Genellikle Şubat veya Mart ayında budama işlemi tercih edilir. Saksıda çok fazla uzayan dalların budanması da diğer çiçeklerin yeterli oksijen almasını sağlayacaktır. Budama sonrasına bir miktar su verebilirsiniz.