Cahit sıtkı tarancı kısaca hayatı

Cahit Sıtkı Tarancı, 4 Ekim 1910 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Galatasaray Lisesinden mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine bir süre devam etse de daha sonra Ankara Yüksek Ticaret Okulunu bitirmiştir. Sümerbank'ta memur olarak çalışmıştır.

Cahit Sıtkı Tarancı ne iş yapar?

Translator PoetNovelistInterpreter Cahit Sıtkı Tarancı/Professions

Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerinde işlediği konular nelerdir?

Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında saf (öz) şiir anlayışı içinde değerlendirilmiş olan Cahit Sıtkı Tarancı, şiirlerinde çoğunlukla yaşama sevinci, ölüm, yalnızlık, kaçış, sevgi vb. konuları işlemiştir. Şair şiirlerinde, kendi içinde kurduğu yaşam ile buna zıt olan dış dünyanın arasında kalmışlığını yansıtmıştır.

Cahit Sıtkı Tarancı Tüm Eserleri Nelerdir?

Cahit Sıtkı Tarancı'nın Eserleri:

  • Ömrümde Sükût (1933, 1968)
  • Otuz Beş Yaş (1946, 1982)
  • Düşten Güzel (1952, 1969)
  • Sonrası (Ölümünden sonra 1957, 1962)

Cahit Sıtkı Tarancı hayatı ve kimdir?

Cahit Sıtkı Tarancı (4 Ekim 1910, Diyarbakır – 13 Ekim 1956, Viyana), Türk şair, yazar. 4 Ekim 1910'da Diyarbakır'da dünyaya geldi. Babası, Diyarbakır'da ticaret ve ziraatle uğraşan köklü Pirinçcizadeler ailesinden Bekir Sıtkı Bey; annesi, babasının amca kızı Arife Hanım'dır. Ailesi, ona "Hüseyin Cahit" ismini verdi.

Cahit Sıtkı Tarancı nasıl biridir?

Hüseyin Cahit Tarancı veya bilinen adıyla Cahit Sıtkı Tarancı, (d. 4 Ekim 1910, Diyarbakır – ö. 12 Ekim 1956, Viyana), Türk şair, yazar ve çevirmendir. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önde gelen şairlerinden biridir. "Otuz Beş Yaş" şiiriyle özdeşleşen Tarancı, "sanat için sanat" anlayışına bağlı kaldı.

Cahit Sıtkı Tarancı kaçta öldü?

SORU: "Otuz Beş Yaş" şiirinin şairi Cahit Sıtkı Tarancı kaç yaşında vefat etmiştir? Cahit Sıtkı Tarancı, zatülcenp hastalığına yakalanarak 13 Ekim 1956'da 46 yaşında Viyana'da vefat etti. Cenazesi Ankara'da Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Cahit Sıtkı Tarancı şiir anlayışı nedir?

"Sanat için sanat" anlayışına bağlı kalan Tarancı'ya göre şiir, kelimelerle güzel şekiller kurma sanatıdır. Vezin ve kafiyeden kopmamış ama ölçülü veya serbest, her türlü şiirin güzel olabileceği inancını taşımıştır. Şiirlerinde en çok yaşama sevinci ve ölüm temalarına yer vermiştir.