Burun estetiği günahı

Burun kesilmişse burnu yaptırmak da tedavidir. Bunlar estetik tedavi kapsamına girmektedir. Dinimiz açısından bunda hiçbir sakınca yoktur. Fakat normal ölçüler haricinde kadında ve erkekte Allah'ın yarattığının dışında belirli bir şemale çevirmek isteyen ya da bölge büyütüp küçültme gibi operasyonlar haramdır.

Burun estetiğinin günahı var mı?

Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.

Burun estetiği neden günah?

Estetik, ister doğuşta yapılsın ister sonradan yapılsın düzeltmek için yapılıyorsa ve kötüye kullanma amacı yoksa günah veya yasak değildir. Güzellik amaçlı olarak yapılan bütün estetik ameliyatlar yaradılış düzenine aykırılık olduğu için haramdır. Vücut Allah'ındır.

Kemerli burun düzeltmek günah mı?

Ortada sağlığı etkileyen hiçbir sorun yokken burun ameliyatı gibi estetik müdahalelere başvurulması caiz değil, haram kabul edilir.

Eşi icin estetik yaptırmak günah mı?

Evli ya da evlenecek kişinin eşi ya da kendi isteyebilir. Vücuttaki anormal bir yapıya müdahale edilebilir. Bu da dinen caizdir.

Burun yaptırmak kaç TL?

Burunda yapılacak ufak revizyonlar 500,00-1.000,00-TL arasında değişirken kemer yok etme ameliyatları 1.500,00–3.500,00-TL arasında değişmektedir. Hem nefes alma sorunlarına neden olan hem de şekli bozuk olan burunlar için ise burun estetiği maliyeti 2.000,00-TL ile 4.000,00-TL arasında değişmektedir.

Burun kemeri neden çıkar?

Doğumsal ya da sonradan yaşanan kazalar sonucu burunda kemerli bir yapı oluşmasına neden olabilir. Estetik operasyon ile genellikle ergenlikten itibaren daha da çok ortaya çıkan kalıtsal veya bir travma sonucu sonradan oluşan burun sırtı düzensizliklerinden yani kemerden kurtulmak mümkün.

Kemerli burun hangi ırka ait?

Kemerli burun, Afganistan, Dardistan, Pakistan ve Keşmir bölgelerinde yaşayan bazı etnik gruplarda en yaygın görülen burun tipidir ve Gandhara'daki (Üst Indus ve Kabil Nehri Vadilerini kapsayan bölge, günümüzde Kuzey Pakistan ve Keşmir bölgesi) Greko-Budist heykellerde bu burun tipine sıkça rastlanmaktadır.