Bostan patlıcan kızartması

Bostan patlıcanlarını alacalı soyup 1 cm. kalınlığında halka halka doğruyoruz. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağ da soyup doğradığımız domatesleri pişiriyoruz. Pişerken içine tuzu ezilmiş sarımsağı ve baharatları ilave ediyoruz.

Bostan patlıcanı ile neler yapılır?

Bostan Patlıcanı ile 16 Değişik Tarif

  1. #1 Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan Oturtması rosecakeland. …
  2. #2 Patlıcan Pizza. …
  3. #3 Patlıcanlı Spaghetti (Videolu) …
  4. #4 Kıymalı Bostan Kebabı …
  5. #5 Tavuklu Patlıcan Çanağı …
  6. #7 Patlıcan Salatası (videolu) …
  7. #8 Lezzeti Garanti Saksı Kebabı Tarifi. …
  8. #9 Kıymalı Bostan Patlıcan Kebabı (Videolu)

Tombul patlıcan nasıl kızartılır?

Patlıcan dilimlerimizi ilk önce yumurtaya sonra una bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartıyoruz. Kızaranları kağıt havlunun üzerine alıyoruz. Yağı çektikten sonra servis tabağımıza diziyoruz.

Patlıcan Kızartması en güzel nasıl yapılır?

Patlıcan kızartması için: Bir çay kaşığı tuz ilave ettiğiniz suyun içinde patlıcanları 5 dk bekletip, süzün ve fazla suyunu kağıt havlu yardımı ile alın. Kızartma yağını, ocağa alın ve yağı kızdırın. Yağ iyice ısındıktan sonra patlıcanları ilave edin. Kızaran patlıcanların üzerine domates sos ilave edin ve servis edin.

Patlıcan yağda nasıl kızartılır?

Patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havlunun üzerinde tüm sularından arındırın, kurulayın. Üzerine tuz ilave edin. Yağ kızınca kuruladığınız ve tuzladığınız patlıcanları yağa atın ve kızartın. Orta ateşte ya da yüksek ateşte kızartmaya özen gösterin.

Bostan patlıcan Közlenir mi?

Fırında Bostan Patlıcan Közlemesi Tarifi Nasıl Yapılır? … Patlıcanları güzelce yıkayalım, bıçakla derin yaralar atalım ki içi güzel pissin ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Piştikten sonra kabuklarını soyalım.

Bostan Karnıyarık nasıl yapılır?

Suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp temiz bir bez ile kuruluyoruz. Pişen patlıcanların ortasını bir kaşık yardımı ile açıp kıymalı harcı ekliyoruz. Üzerlerine domates ve yeşil biberleri ekleyip bir kasede sıcak su ile incelttiğimiz salçayı ekleyip domatesler kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Galeta unlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?

Galeta Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyalım ince ince dilimleyelim.
  2. 2 yumurtayı küçük bir kapta çırpalım. Tuz ve karabiberi katalım ve karıştıralım.
  3. Patlıcanları önce yumurtaya sonra galeta ununa batıralım ve kızartalım. Atıştırmalık olarak çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Oct 16, 2014