Bodur bahçe süs ağaçları

Bodur ağaçlar nelerdir?

Bodur ağaç; ağaçları küçülterek bir alana daha fazla ağaç dikilmesi şeklinde olmaktadır. Bu ağaçların budaması, hasat ve ilaçlaması kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu ağaçlar bodur olmasına rağmen küçük meyveler vermezler. Bodur olan bu ağaçlar küçük bir alana birçok şekilde ekilmesi mümkündür.

Bodur bitkiler nelerdir?

İlk bakışta küçültülmüş ağaç veya bonsai çağrıştırıyor olabilir. Oysa bodur bitki kavramı bunlarla sınırlı değil elbette. Çok büyümeyen çalı grupları, yer örtücüler, kaktüs ve sukulentler, tropikal salon bitkileri de bodur bitkiler grubu içinde yer almaktadır.

Dış mekan süs bitkileri nelerdir?

Dış mekan süs bitkileri genellikle, parklarda, bahçelerde, yollarda, aktif ve pasif yeşil alanlarda kullandığımız bitkilerdir. Dış mekan bitkileri; büyük ağaçlar, çalılar, çiçekler, yer örtücü bitkiler, su bitkileri, saz ve bambu türleri, sarmaşıklar ve çim gibi çeşitlilikler göstermektedir.

Çok yıllık bahçe çiçekleri nelerdir?

Bodrum papatyası, Çuha Çiçeği, Ekinzeya, Ezan Çiçeği, gelincik, Haseki Küpesi, Helleborus, Kardeş Kanı, Kasımpatı, Keten Çiçeği, Küpe Çiçeği, Sardunya, Şakayık, Yüksük Otu gibi bitkiler uzun ömürlü bahçe bitkileri grubunda yer alır.

Bodur meyve ağacı nasıl yapılır?

Genç ağaçlarda budamanın hafif şiddette yapılması da erken çiçek ve meyve oluşumuna neden olarak, bodurluk sağlar. Kuvvetli gelişme gösteren bir sürgünde yapılacak uç alma, yan gözleri teşvik ederek, daha yaygın ve bodur gelişmeye neden olur. Kök budaması yoluyla da bodurluk elde edilebilir.

Bodur meyve ağacı ne demek?

Bodur meyve fidanı, anacı (kökü) ağaca bodurluk etkisi veren meyve fidanlarıdır. … Bodur meyvelerin en önemli özelliği, ağacı verime daha erken yatırmasıdır. Geleneksel bahçelerde 3. veya 4. yıl meyve vermeye başlayan ağaç, Bodur meyve fidanlarıyla 2. yıl verime yatar.

Peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkiler nelerdir?

Bahçenin canlı dekorunu oluşturan bu malzeme, bitki aleminin büyük ağaçları baştaolmak üzere, ağaççıklar, çalılar, sarmaşıklar, tek yıllık, iki yıllık veya çok yıllık otsu bitkiler,yani kökü yerde sürekli kalabilen soğanlı, yumrulu veya rizomlu otsu bitkiler ile çim bitkilerive su bitkilerinden oluşur.