Bes iptal etmek istiyorum

BES iptali mobil bankacılık yöntemi, telefon ile, SMS yolu ile veya Garanti şubesine giderek yapılabilir. BES'i telefondan iptal etmek istiyorsanız saat 17:00'a kadar 444 0 336 numarayı arayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.Jan 26, 2022

BES i nasil iptal ederim?

Bireysel emeklilik iptal etme işlemleri bankalar ya da sigorta şirketleri aracılığı ile oluyor. Eğer bir banka aracılığı ile Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katıldıysanız o bankanın emeklilik departmanı ile görüşüp iptal işlemlerini başlatabilirsiniz. Aynı yöntem sigorta şirketleri içinde geçerlidir.

BES iptali SMS ile nasıl yapılır?

1) Mesai saatleri içerisinde 444 0 444 veya 0850 222 0 444 numaralarını arayabilirsiniz. 2) Bankaya giderek BES iptal formunu doldurarak iptal işlemini gerçeklşetirebilirisniz. 3) SMS yoluyla 2202'ye kısa mesaj yollayarak işlemleri başlatabilirsiniz.

Garanti BES iptal nasıl yapılır?

Erken çıkış işlemlerini 444 0 336 Garanti BBVA Emeklilik Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak sesli yanıt sisteminden gerçekleştirebilirsiniz.

MetLife nasıl iptal edilir?

İptal etmek için IPTAL 1101 yazıp 2020'ye sms göndererek ya da 0850 222 0 638 (MET) MetLife İletişim Merkezi'ni arayarak iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

BES iptalinde ne kadar kesinti oluyor?

BES iptali gerçekleştirildiğinde bireysel emeklilikte 10 yılını doldurmamış olan tüketicinin getiri üzerinden % 15, Bireysel emeklilikte 10 yılını doldurmuş ancak emekliliğe hak kazanmamış tüketiciden %10 oranların da stopaj kesintisi yapılmaktadır.

Otomatik katılım iptali nasıl yapılır?

Bu bildirimden itibaren cayma hakkını kullanarak Otomatik BES 'ten ayrılmak isteyen çalışan, bildirim tarihinden itibaren 2 ay içerisinde başvuru yapması gerekir. Cayma başvurusu BES'in yapıldığı sigorta şirketine online olarak iptal formu doldurarak ya da dilekçe yazarak gerçekleştirilebilir.

2021 BES zorunlu mu?

Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile cayma veya ayrılma hakkını kullananların yeniden sisteme otomatik dahil edilmelerine ilişkin yönetmelik maddesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece, işverenlerin, 2017 yılında sistemden ayrılmış çalışanlarını sisteme tekrar dahil etmelerine gerek kalmadı.