Bel fıtığı egzersizle geçer mi

Bel fıtığında akut dönemden sonraki iyileşme sürecinde yapılacak egzersizlerin, istirahatten daha faydalı olduğunun bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, egzersiz yapmanın istirahata tercih edilmesi gerektiğini söyledi.Apr 17, 2018

Fıtık egzersizle geçer mi?

Bununla birlikte, egzersiz ve fizik tedavinin de etkinliği yoktur. Tüm fıtıkların ameliyat olmadan tedavisi mümkün değildir. Bu fıtıkları, beklemeden tedavi etmek son derece önemlidir.”

Beldeki fıtık nasıl iyileşir?

Bel Fıtığında Cerrahi Olmayan Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Bel fıtığı teşhisi konulan bir hastaya doktor kısa istirahat, ağrıya neden olan tahrişin azaltmaya yönelik anti-inflamatuar ilaçlar, ağrı kontrolü için ağrı kesiciler, fizik tedavi, egzersiz veya epidural steroid enjeksiyonları gibi tedavi yöntemleri önerebilir.

Fıtık kendi kendine iyileşir mi?

Bel fıtığı hastalarına uygulanan fizyoterapi yöntemleri ile hastalık tamamen tedavi edilebilir. Ayrıca fizyoterapi sayesinde cerrahi müdahalenin getirmiş olduğu riskler ve zorluklardan da kurtulabilirsiniz.

Yürümek fıtığa iyi gelir mi?

Düzenli yürüyüş ve egzersiz omurga kaslarının kanlanmasını arttırarak gelişmesini sağlar. Gelişen omurga kasları da gündelik aktivite ve ağırlık kaldırma sırasında vücuda binen yükün büyük kısmını alarak omurganın korunmasına yardımcı olur. Bu sayede kireçlenme ve bel fıtığı gibi hastalıkların gelişmesi önlenmiş olur.

Fıtık geri çekilir mi?

Bel fıtığı tamamen düzelen, vücuttan kaybolan bir hastalık değildir. Disk bir kez bozulduğunda uygulanacak hiçbir tedavi onu orijinal haline ve yük taşıyabilme kapasitesine geri getiremeyecektir. Bu nedenle uygulanacak tedavi hastanın şikayetini düzeltmeye yönelik olacaktır.

Fıtık nasıl yok olur?

Çoğunlukla fizik tedavi ve ilaçlar ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hasta iyileşir. Ancak iyileşmeyen vakalarda diskektomi yöntemi ile cerrahi müdahalede bulunulur. Pek çok hasta operasyonu takiben 24 saat içinde evine döner.

Fıtık ne kadar sürede geçer?

Akut bel ağrılarında genellikle ağrı birkaç gün içerisinde azalır ve birkaç hafta sonra tamamen geçer. Ağrı 3 aydan daha fazla sürerse bu ağrıya kronik (müzmin) bel ağrısı denir. Bel ağrılı hastaların %90'ının yakınması ilk 4 hafta içinde kendiliğinden geçerken ancak %5'i kronikleşir.