Bebek alıştırma kaşığı

Bebek kaşığı nasıl olmalı?

Mama kaşıkları yumuşak uçlu olmalıdır ki bebeğinizin damağını acıtmasın ve bebeğinizi kaşıktan soğutmasın. Bebek mama kaşığının oldukça hafif bir yapıda olmasına dikkat edin ki bebeğiniz içine aldığı yiyecekleri kolayca kaldırarak ağzına götürebilsin.

Bebeklere neden silikon kaşık?

– Esnek ve yumuşak yapısı sayesinde bebeğe zarar vermez. 0 aydan itibaren kullanılabilir. Bu kaşık ile bebek rahatlıkla kendi kendine yemek yemeyi öğrenebilir. … Yukarıdaki avantajlarından ötürü silikon bebek kaşıkları annelerin en çok tercih ettiği mama kaşıkları arasında yer almaktadır.

Bebeklere metal kaşık zararlı mı?

Beslenmeyi tamamen bebeğin sindirim ve metabolik işlevlerinin gelişimi belirler. Ek besinlere geçiş döneminde yutma refleksi zayıf olduğundan kaşıkla verilenleri ağızdan çıkarma eğilimi olabilir. Bu dönemde diş etlerine zarar verebileceğinden metal yerine silikon kaşık tercih edilmelidir.

Mama kaşığı lekesi nasıl çıkar?

Silikon maddesi yüksek sıcaklık farklarına dayanıklı bir yapıya sahiptir. Böylece silikon mama kaşığı suda 5 dk. kaynatılarak ya da sterilizatör aracılığıyla rahatça temizlenebilir. Ayrıca silikonun pürüzsüz yapısı, mama kaşığının kolayca kirlenmesini engellemektedir.

Çocuğa kaşık tutma nasıl öğretilir?

Oyuncak kap-kacak kullanın ve onlardan yemek yermiş gibi yapın. Oyuncak kaşık kullanarak yemek yiyin ve aynısını çocuğunuzun da yapmasını isteyin. Çocuğunuzun elini tutup birlikte kaşık tutun ve ona kendi kendine yemek yedirmeye çalışın. Bu kaşıkla yemeye yardımcı olur ve ayrıca ince motor becerilerini de geliştirir.

Bebeklere metal kaşık ne zaman verilir?

Bu dönemde anne, bebeğini, onlar için özel dizayn edilmiş mama kaşıkları kullanarak besleyebilir. – 12-18 aylık bebeklerin kasları iyiden iyiye gelişmeye başlamıştır ve birçok genel motor hareketi kolaylıkla yapabilmektedirler. Bu bağlamda, bu yaş aralığındaki bebekler kaşık kullanabilirler.

Ilk ek gıda kaç kaşık?

Ek gıdaların başlandığı ilk ay içinde bir öğün miktarı yaklaşık 3-4 çorba kaşığı (40-60 ml) kadardır. Bir gün içerisinde ise toplam alması gereken ek gıda miktarı iki küçük kavanoz, yani yaklaşık iki çay bardağı kadar olması yeterlidir. Günlük öğün sayısı ise 6-8 ay arasındaki bebekler için 2 veya 3 olmalıdır.