Bcg aşısından sonra banyo yapılırsa ne olur

Aşı uygulaması sonrasında banyo yapılabilir, bebeğin banyo yapmasında veya bebeğe duş aldırılmasında bir sakın- ca bulunmamaktadır. Aşı sonrasında ailelerin bebeklerine her zaman olduğundan daha farklı davranmalarına gerek yoktur. Bilakis aşıdan sonra ateş olursa, düşürülmesi için ılık duş öne- rilmektedir (1,2).

BCG aşısından sonra banyo yaptırılır mı?

Aşılardan sonra banyo yaptırılmasında sakınca yoktur. Bunun tek istisnası, BCG (Verem) aşısıdır. Bu aşı yapıldıktan sonra 48-72 saat banyo yaptırılması önerilmez.

BCG aşısından sonra kaç gün banyo yapılmaz?

BCG ( verem aşısı) dışındaki diğer tüm aşılar, bebeğin banyo yapmasına engel değildir. Ancak BCG sonrası aşı yerine 3 gün su değmemesi gerekmektedir.

Bebeklerde verem aşısından kaç gün sonra banyo yapılır?

BCG aşısı haricindeki hiçbir aşı banyo yapmaya engel değildir. Ancak verem aşısından sonra 3 gün boyunca uygulama yapılan bölgeye su değmemesi gerekir. Bu nedenle bu süre içinde bebeğe banyo yaptırmaktan kaçınılmalıdır.

Aşıdan sonra bebeğe banyo yaptırılır mı?

Aşıdan Sonra Banyo rahatlıkla banyo yaptırabilirsiniz. Ancak verem aşısı vurulduktan sonra, aşı yapılan bölgeye su teması istenmemektedir. Bu nedenle, aşı vurulduktan ortalama 2-3 gün sonrasına kadar banyo önerilmemektir. Bu aşı haricinde, aşılar yapıldıktan sonra bebeğinize banyo yaptırabilirsiniz.

Bebeklerde verem aşısı sonrası neler olur?

Tüm aşılarda olduğu gibi, BCG aşısında da aşılamanın ardından bazı hafif yan etkiler meydana gelebilir. Aşının yapıldığı bölgede kızarıklık, ağrı ya da şişkinlik oluşabilir. Bazı durumlarda koltuk altı ve boyundaki lenf bezleri şişebilir. Yan etkilerde kendiliğinden düzelme görülmezse hekime başvurmakta fayda vardır.

Aşı yerinde sertlik ne zaman geçer?

Normalde uygulamadan 2-4 hafta sonra aşı yerinde 10 mm çapında, küçük kırmızı ve hassas bir şişlik belirir. Bu şişlik 2-3 hafta içinde yaraya dönüp, bu sürenin sonunda 5 mm çapında bir iz bırakarak kendiliğinden iyileşir.

Bebeklerde aşı sonrası huzursuzluk kaç gün sürer?

Kimi zaman aşının uygulandığı yerde küçük, sert ve ağrısız şişlik aylarca geçmeyebilir. Ancak bebekte aşı sonrası ateş ve huzursuzluk 2-3 günden fazla sürerse hekimi aramanızda fayda var. Bu aşıyla ilgili olmayan başka bir enfeksiyonun da belirtisi olabilir ve aşı dönemine denk gelmiş olabilir.