Başka aile hekiminden sağlık raporu alınır mı

İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda düzenlenen sağlık raporu için vatandaştan herhangi bir belge istenmez.31-Oct-2021

Aile hekimi misafir hastaya rapor verebilir mi?

Vatandaşın sürücü raporundan yararlanması için kendi aile hekimine gitmesi gerekmektedir, misafir hasta olarak sürücü raporu alınamamaktadır. Hekimin izne ayrılması durumunda yerine bakacak olan hekimin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yönetim web ekranları üzerinden yetkilendirilmesi gerekmektedir.

Farklı aile hekimi rapor verir mi?

Aile hekimlerinden farklı olarak diğer doktorlar yılda en fazla 40 gün rapor yazabilmektedirler. 40 günü aşan bir rapor varsa Sosyal Güvenlik Kurumu bu raporu inceleyerek gerekli görülmesi halinde işçiye iş görmezlik ödeneği verir ve bu süre zarfında işçi maaş almaz. … Heyet raporunda birden fazla hekimin onayı gerekir.

Aile hekimi dışında sağlık raporu alınır mı?

Aynı kanun 15. maddesinde bu konuya şöyle yanıt veriyor: “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.” Buradaki “kamu hizmet sunucusu”ndan kastedilenler devlet …

Aile hekimi her hastaya bakmak zorunda mı?

Hasta kişi ikamet adresinden uzakta bulunuyorsa ve kendisini iyi hissetmiyorsa en yakın Aile Sağlık Merkezine başvurabilir. Misafir hasta olarak gelen tüm hastaların bakımı, aile hekiminin sorumluluğu dahilindedir.

Misafir hasta sağlık raporu alabilir mı?

Yaz tatili, seyahat veya başka bir sebep ile başka bir yerleşim yerinde sağlık hizmeti ihtiyacı olduğunda ''Misafir Hasta'' tanımıyla o ildeki Aile Hekiminden sağlık hizmeti alınabilmesi mümkündür.

Başka sağlık ocağına gidilir mi?

İlk 3 ay gidebilir, ancak başvurduğu aile hekimi onu kendi aile hekimliğine yönlendirecektir. Misafir hasta kavramı sadece il dışı ziyaretlerde geçerlidir. Hasta, il dahilinde kendi aile hekimine gitmek zorundadır.''

Farklı aile hekimine gidilir mi?

Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.