Banyoda müzik dinlemek günah mı

Nihat Hatipoğlu'nun programına katılan genç bir izleyici, "Duş alırken müzik dinlemek günah mı?" sorusunu yöneltti. Hatipoğlu bu soruya "Duş alırken müzik dinlemek günah değil. Sizi rahatsız etmeyen şey İslam'ı da rahatsız etmez. Duş alırken mutlaka Kelime-i Şehadet getir, abdestini al" yanıtını verdi.Apr 26, 2564 BE

Diyanet banyoda müzik dinlemek günah mıdır?

Dr. Nihat Hatipoğlu'nun programına katılan genç bir izleyici, 'Duş alırken müzik dinlemek günah mı?' sorusunu sorunca, Hatipoğlu bu soruya 'Duş alırken müzik dinlemek günah değil. Sizi rahatsız etmeyen şey İslam'ı da rahatsız etmez.

Tuvalette şarkı dinlemek neden günah?

Cevap: 1) Banyo ve tuvalette müzik dinlemek yahut şarkı söylemek günah değil ama tuvalette şarkı söylemek edebe (görgüye) aykırı bir davranıştır. 2) Sabahleyin ezan okunurken kalkıp ezanı dinleme zorunluluğu yoktur. … Kalkıp kılmazsa günah işlemiş olur.

Gece müzik dinlemek günah mı?

İslamiyet'in ilke ve esaslarına ters düşmeyecek, günaha zemin oluşturmayacak ve haramı teşvik etmeyecek müzikleri dinlemekte mahsur yoktur. …

İslam dinine göre müzik dinlemek günah mıdır?

İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman: “Müziğin icrası da, dinlenmesi de haramdır. Bir değneğin, bir çubuğun bir yere ahenkli bir şekilde vurulması bile bu hükme dahildir ve haramdır.

Banyo yaparken idrar yapmak günah mı?

Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak haram değildir; bundan dolayı bir günah olmaz. Ancak bu durum banyo adabına uygun düşmez. … Sonra bu idrar ettiği yerden abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir." (Tirmizî, tahâre 17; Nesâî, tahâre 6) buyurmuşlardır.

Şarkı dinlemek haram mı?

Ekrem Buğra Ekinci: “Şarkı, ancak çalgı ve kadın sesi içermiyor, sözleri de dinen sakıncalı değilse dinlenebilir.” – İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman: “Müziğin icrası da, dinlenmesi de haramdır. Bir değneğin, bir çubuğun bir yere ahenkli bir şekilde vurulması bile bu hükme dahildir ve haramdır.

Tuvalette fazla kalmak günah mı?

Böylece tuvalet ihtiyacı giderilirken Allah'ın ismi anılmasının mekruh olduğu anlaşılmaktadır, ister o ismi anmak yada selamı alıp cevap vermek gibi durumlar bize fark olsa da tuvalet anında bunları cevaplandırmak mekruh olmaktadır. … Aynı zamanda tuvalette uzun bir süre kalmak günahtır.