Bal hasadı hangi ayda yapılır

Bal hasadı bazı bölgelerde kovanların ilkbahar muayenesinin yapıldığı Nisan ayından 45- 50 gün sonra, bazı bölgelerde ise Ağustos veya Eylül ayında yapılır. Fenni kovanlarda her ne zaman olursa olsun eklemeler dolduktan ve bal iyice olgunlaştıktan sonra hasadı yapılmalıdır.

Bal sezonu ne zaman başlar?

Ülkemizde bal akım zamanı yine Mayıs ayı başı gibi başlayıp Ağustos ayı sonuna kadar devam etmektedir. Hatta Ağustos ve Eylül aylarında ise çam balında yine bal gelmektedir.

Arıdan bal hangi saatte alınır?

Nektar akımının devam ettiği günlerde gündüzün her saatinde yapılabilir. Çünkü hem arılar fazla hırçın değildir, hem arıların önemli bir kısmı kırlardadır ve hem de yağmacılık tehlikesi yoktur. Bal toplama mevsiminin sonlarında ise bunun tam zıddıdır.

1 kovandan ne kadar bal çıkar?

Arıcılara Kurs: 1 Kovandan 30 Kilo Bal Alınabilir – Haberler.

Arılara kat verme zamanı nasıl anlaşılır?

Koloninin sıkıştığını anlamanın en iyi yolu ise, kuluçkalığı açtığınızda , arı mevcudunun 10 çerçevenin tamamına yayılmış ve çerçeve üstlerinde petek örüldüğünü görmektir. Böyle bir manzara varsa , büyük ihtimalle kat atma zamanı gelmiştir.

Bal akımı başladığı nasıl anlaşılır?

Arılar sabahın ilk saatlerinden itibaren hızlıca kovandan çıkarak uzaklaşıyorlarsa yine bal akımı başlamış demektir.

Arı bir günde ne kadar bal yapar?

– Bir işçi arı, 42 günlük hayatı boyunca çay kaşığının 12'de biri kadar bal yapabilir. – Bir bal arısı, bir seferlik polen toplama gezisinde 50-100 çiçeği ziyaret eder.

Bal akımı kaç gün sürer?

Genellikle kara iklimi olan bölgelerde ana nektar akımı 3-4 hafta sürer.