Askeri iş müfettişliği

Askeri iş müfettişi nasıl olunur?

Nasıl İş Müfettişi Olunur?

  1. 35 yaşını doldurmamış olmak,
  2. İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına giriş yapmak,
  3. Sınav sonrası İş Müfettişi Yardımcısı olarak göreve başlamak,
  4. 3 yıl yardımcı olarak çalışmak,
  5. Çalışma notları ortalaması en az 70 olmak,
  6. Yeterlilik sınavına girmek ve yazılı/sözlü sınavdan geçmek.

MSB müfettiş ne iş yapar?

MADDE 8 – (1) Başkan, müfettiş sıfat ve yetkisini haiz olup aşağıdaki görevleri yapar: a) Başkanlığı yönetmek, çalışmaları düzenlemek ve denetlemek. b) Gerektiğinde bizzat teftiş, inceleme ve soruşturma yapmak. c) Müfettişleri görevlendirmek, çalışmalarını izlemek ve denetlemek.

Askeri işyerlerinin denetlenmesinde kim görevlidir?

“MADDE 6 – (1) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen askerî işyerlerinin çalışma hayatına ilişkin denetim ve teftişi Millî Savunma Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılır.

Iş müfettişi hangi puan türü?

İşin yürütümü yönünden KPSSP 46, sağlığı ve güvenliği yönünden KPSSP 13 puan türü esas alınmaktadır.) İş müfettişi yardımcılığına giriş sınavı önce yazılı, sonra da sözlü olarak yapılır. Yazılı sınavda başarı gösteremeyenler sözlü sınava giremezler.

Müfettişler ne kadar maaş alıyor?

Her ne kadar zor bir süreçle ulaşılıyor olsa da maaşlarının yüksek olmasıyla bilinir. 2020 yılı itibariyle ortalama müfettiş yardımcısı maaşı 6.500 lira ile 7.500 lira arasındadır. 2020 yılında müfettiş maaşları ise ortalama olarak 7.300 lira ile 10.500 lira arasında değişir.

Bakanlık Müfettişi Nasıl Olunur?

Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Denetim ve teftiş ne demek?

Özellikle eskiden beri var olan bir kavram olarak teftiş kelimesiyle de kavramsal anlamda bir karışma, benzeşme ve karışıklık içindedir. Denetim, kelime/sözlük anlamıyla teftiş kelimesinin Türkçe karşılığıdır. … Denetimin gündelik kullanımda bazen teftiş, bazen kontrol anlamında kullanıldığı görülmektedir.