Ahşap kovan ölçüleri

Fenni Arı Kovanı (Polen Tuzaksız) Kovanlar 50*42*29 ölçülerinde olacaktır. Çerçeve ölçüsü en az 24 cm olacaktır. Kovanlar; sarıçam, kızılçam veya ladin kerestesinden yapılmış olacaktır. Kovanların dış yüzeyleri beyaz boya ile boyanmadan önce ahşap koruyucu boya ile boyanmış olacaktır.

Kovan ölçüleri ne kadar?

Kovan gövde kalınlığı 25 mm'dir. Kuluçkalık ve ballık ölçüleri dıştan dışa 505 mm x 435 mm x 260 mm; İçten içe ise 455 mm x 385 mm x 260 mm'dir. Langstroth kovanlara ait çerçevelerin dıştan dışa olan ölçüleri 475 mm x 240 mm olup çerçeve koltuk genişliği 37 mm'dir.

Kovan ölçüleri nasıl?

İmalatımızdaki kovan ölçüleri dışdan dışa 43.5cm en 50.5cm boy ve 29.5cm yükseklik ile hazırlanmakta olup istediğinize göre özel ölçülerde üretim yapılması da mümkündür. Kapak geçme evleri 4cm olup rüzgara karşı kalkma ve savrulma açısından son derece emniyetlidir. Kapak havalandırma delikleri 3cm çizgilidir.

Arı kovanı ölçüleri nedir?

– Dip tahtası ile çerçeve alt çıtası arasında 25 mm, – Bir çerçevenin ortası ile diğer çerçevenin ortası arasındaki boşluk 36-38 mm, – Çerçeve üst çıtaları arasında 12 mm, – Çerçeve üst çıtaları ile örtü tahtası arasında 10 mm boşluk olmalıdır.

Arı kovanı konulacak yerin özellikleri nasıl olmalı?

-Arılık yeri seçiminde yoğun arı varlığı olan yerlerden uzak olunmalı, teorik olarak 3 km. yarıçaplı bir dairenin kapladığı alanda 100-150 kovandan fazla kovan bulunmaması tercih edilmelidir. … -Kovandaki yavruların beslenmesi için arılığın yakınında polen kaynağı mutlaka olmalıdır.

Kovan yüksekliği ne kadar olmalı?

Kovanlar mutlaka yerden 30-40 yüksekliğinde bir sehpa üzerine konulmalıdır. Kovan içi sıcaklık 14 C° ye düştüğünde arılar kış salkımı yaparlar salkımın merkezi 33C, dış yüzeyinde ise 5-8 C'dir. Salkımdan herhangi bir nedenle düşen arı tekrar salkıma çıkamaz ve ölür.

Arı hangi çiçeklerden bal yapar?

Bu verilerden yola çıkılarak bal arılarının en çok tercih ettiği bitkiler de saptanmıştır. Bunların içerisinde kolza, arıotu, ayçiçeği, ballıbaba, akasya, kestane, yonca, kekik, geven, adaçayı, üçgül, korunga, papatyagiller, gülgiller gibi bitkiler ön sırada yer almaktadır(1).

Dadant kovan nedir?

Dadant kovanlar çiçeklenme dönemi uzun ve şiddetli kış yaşanan bölgelerde daha kullanışlı olmaktadır. Daha geniş olan gövdesi süzme bal üretimi için de uygundur. Langstroth kovanlar çok kurak ve florası zayıf bölgelerde kullanılır. Seyyar arıcılıkta bu kovanlar tercih edilmektedir.