Adli sicil arşiv kaydı örneği

Adli sicil ve arşiv kaydı nasıl alınır?

Adli sicil kaydı, bir başka deyişle de sabıka kaydı; e-devlet uygulamasından, adli sicil müdürlüklerinden, adliyelerden, kaymakamlıklardan ve büyükelçiliklerden alınabilmektedir.

Adli sicil arşiv kaydı kaç günde silinir?

Başvurudan sonra iş yoğunluğuna göre 5 iş günü içerisinde silinme gerçekleşmektedir. Durumun aciliyetine göre hukuk büromuz ile iletişime geçildiğinde daha hızlı sürede adli sicil kaydı silinmesi mümkündür. Cezanın cinsine ve süresine göre adli sicil kaydı ya tamamen silinir ya da adli sicil arşiv kaydına alınır.

Arşiv kaydı kac yılda silinir?

Kural olarak hükümlüye ait adli sicil kaydı cezanın infaz edilmesinden sonra silinerek arşiv kaydına alınır. Hükümlüye ait arşiv kaydı ise 5 yıl sonra silinir.

Adli sicil arşiv kaydının silinmesi için nereye başvurulur?

5352 Sayılı Adli Sicil Kanunu'nda 2012 senesinde yapılan değişiklik sonucunda arşiv kaydının silinmesi için ilgili mahkemeden memnu hakların iadesi kararı alındıktan sonra, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilmesi yeterlidir.

Adli sicil kaydının silinmesi dilekçesi örneği nereye verilir?

Adli Sicil Kaydının Silinmesi Dilekçe Örneği aşağıdadır. Dilekçe PTT vasıtasıyla iadeli taahütlü bir şekilde “Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü -Adres: Devlet Mahallesi, Vekaletler Caddesi, 06420 Çankaya/Ankara” adresine gönderilmelidir.

Adli sicil ve arşiv kaydı nedir?

Arşiv Kaydı Nedir? Adli sicil kaydının silinmesinin ardından kişinin adli geçmişi saklanmaya devam eder. Adli sicil kayıtlarından silinen adli geçmişin depolandığı yer ise arşiv kaydıdır.

Tutukluluk sicile işler mi?

Adli sicil kaydına veri girişi yapılabilmesi için kişinin o suçu işlediğinin mahkeme kararıyla sabit olması ve mahkemece kararın kesinleşmesi gerekir. Bu nedenle tutuklu yargılama yapılıyor olsa dahi henüz yargılama aşamasında iken adli sicil kaydına herhangi bir veri işlenmez.