5434 45 vazife malulü hakları

Vazife Malülü hakları nelerdir?

Vazife Malulü Hakları

  • Nakdi tazminat.
  • Özel harekat ve operasyon tazminatı
  • Aylık bağlanması
  • Emekli ikramiyesi.
  • Ek ödeme.
  • Sağlık hizmetlerinden katılım payı alınmaması
  • Ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma.
  • Evlenme yardımı

TSK vazife malülü nedir?

Vazife Malüllüğü”, kamu görevlileri ile erbaş ve erlerin görevlerini yapmakta iken gerek görevlerinin çeşitli sebep ve tesiri ile gerekse işyerlerinde meydana gelen kazalar nedeniyle yürüttükleri görevleri yerine getiremeyecek derecede “malul” olmaları veya hayatlarını kaybetmeleri halinde haklarında uygulanacak …

Vazife malullüğü aylığı nedir?

Askerlik görevini yaparken görevinin nedeni ve etkisi ile sakatlanan er ve erbaşlara ya da ölen er ve erbaşların hak sahiplerine ve 5434 sayılı Kanunun 56. maddesinde sayılan öğrencilere aylık bağlanmaktadır. Sakatlanma olayının türüne göre vazife malullüğü çeşitli alt dallara ayrılabilir.

Vazife malülü emekli olanlar çalışabilir mi?

Vazife Malulü olan bir emekli 4/a (SSK) veya 4/b'ye (BAĞ-KUR) tabi bir işte çalışabilir. … Aylıklarınız 4/a (SSK) veya 4/b (BAĞ_KUR) kapsamında bir işe başlamanız halinde kesilmez ancak hakkınızda iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanır.

Vazife malulü maaşı ne kadar 2020?

6) 2020 yılı için öngörülen cenaze ödeneği miktarı 801,00 TL olarak, 7) Vazife malullüğü aylığı bağlananlardan, başkasının yardım ve desteği olmadan yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olanlara 2020 yılı için ödenecek bakım ücreti miktarı 4.207,94 TL olarak, belirlenmiştir.

Vazife Malülü durum belgesi nereden alınır?

Vazife Malullüğü için Nereye ve Nasıl Başvurulur? Bir kamu görevlisinin vazife malulü sayılabilmesi için; – Aktif olarak çalışan sigortalıların bağlı bulundukları kurumlara, – İşinden ayrılanlar ise Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına başvuruda bulunması gerekmektedir.

Harp ve vazife malulleri kimlerdir?

Subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er ile Türk Silâhlı Kuvvetlerince görevlendirilen 4-c kapsamındaki sigortalılardan; aşağıdaki sayılan hallerde vazife malûlü olanlara harp malûlü denir.