3402 sayılı kanunun ek 1 inci maddesi

KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına göre, kadastro veya tapulama haritalarının sayısallaştırılmasında uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.

3402 sayısallaştırma ne demek?

Kısaca sayısallaştırma çalışmaları ile hedeflenen amaç, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek-1 maddesi, Uygulama Yönetmeliği ve TKGM 2012/15 sayılı Genelgesi hükümleri doğrultusunda, kadastro pafta ve parsel alanlarının, tesis kadastrosu üretim orijinal değerlerine bağımlı olarak, tespit edilen teknik hataları da …

Sayısallaştırma nedir harita?

Sayısallaştırma, kağıt ortamındaki grafik (koordinat hiç üretilmeyen) veya sayısal verilerin paftalar ve halihazır bilgileriyle harmanlayarak veya gerektiği durumda zeminde ölçüm yapılarak bilgisayar ortamına aktarılıp genellikle Netcad programı ile sınırların sayısal hale getirilme işlemidir.

Kadastro tespitinden 10 yıl geçtikten sonra dava açılabilir mi?

Bu hükme göre; tutanaklarda belirtilen haklara, sınırlandırma ve tespitlere ait tutanakların kesinleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra, kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz olunamaz ve dava açılamaz. Bu 10 yıllık süre hak düşürücü süredir.

3402 madde nedir?

3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi hangi hükümleri içeriyor? Madde 22 – (Değişik: 22/02/2005 – 5304/6 md.) Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz.

Kadastro tespitine itiraz davası kime karşı açılır?

İncelemelerin haksız olması ve alınan kararın yanlış olması durumunda mülkiyet sahiplerinin itiraz etme hakkı vardır. Kadastro tespitine itiraz edilmesi için kadastro çalışmalarının bitmemiş olması gerekir. 3 ay içerisinde incelemeler sürerken mülkiyet sahibi kişiler, kadastro itiraz davası açabilir.

Kadastrosu yapılmış ne demek?

Türk Kadastro Kanunu'nda kadastro "taşınmaz malların sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesi işlemi" olarak tanımlanmıştır.

Pafta sayısallaştırma nasıl yapılır?

PAFTA SAYISALLAŞTIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

  1. Uygulama açılır.
  2. "Başlangıç" menüsünden "Yeni Harita" butonu tıklanır. …
  3. Ekrana "Yeni Harita Adı" penceresi açılır.
  4. Harita adı yazılır.
  5. "Tamam" butonu üzerine tıklanır.
  6. Yeni harita penceresi uygulama içerisine otomatik olarak eklenir.
  7. "Raster" menüsü tıklanır.