3308 sayılı kanun nedir

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenler.

3308 sayılı mesleki eğitim Kanunu neleri kapsar?

Madde 2 – (Değişik : 29/6/2001 – 4702/5 md.) Bu Kanun, Mesleki Eğitim Kurulunun belirleyeceği mesleklerde, kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğretimi kapsar.

3308 e tabi öğrenci ne demek?

3308 sayılı Kanunda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler, tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrenciler ile staj gören öğrencilerin hizmetleri “Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi” ile Kuruma bildirilir.

3308 sayılı mesleki eğitim Kanunu 25 maddesi nedir?

Madde 25– Aday çırak, çırak ve işletmelerde meslek eğitimi gören, stajını yapan veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere işletmeler tarafından ödenecek ücret ve bu ücretlerdeki artışlar; aday çırak veya çırağın velisi veya vasisi veya kişi reşit ise kendisi; mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencileri için okul …

3308 sayılı mesleki eğitim Kanunu 25 maddesi uyarınca stajyere yasal ücret ne kadar?

Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında üniversite öğrencilerinin yapacakları stajda alacakları ücret en az net asgari ücretin 0 kadar olacaktır.

Hangi işletmeler stajyer çalıştırmak zorunluluğu kapsamındadır?

10 veya daha fazla personel çalıştıran işletmeler stajyer çalıştırmak zorundadır. İşletmeler çalıştırdıkları personel sayısının %5'inden az olmamak üzere mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumu öğrencilerine staj yaptırmalıdır.

3308 sayılı Kanun kapsamına giren öğrenciler kimler?

Bu Kanun, Yükseköğretim Kurulu ve Meslekî Eğitim Kurulunun belirleyeceği mesleklerde, kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğretimi kapsar.

2022 staj parası ne kadar?

İşte 2022 yılında stajyerlere verilen maaş… İşletmelerde staj yapan üniversiteli, meslek lisesi öğrencisinin staj ücreti de asgari ücretle birlikte arttı. Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1.275 lira harçlık alacak. Yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak.